Tasting

Benieuwd naar de diverse smaken van olijfolie? Altijd geïntrigeerd geweest door deze goudgroene olie?

Welke kies je nu? En waarmee combineer je dit dan?

Vele vragen betekenen vele mogelijke ontdekkingen. Via een proeverij met food experience gids ik je door de verschillende smaken en gebruiken van Italiaanse extravergine olijfolie.

Tijdens de proeverij neem ik je mee in het Italiaanse olijfolielandschap. Je komt te weten hoe olijfolie gemaakt wordt en hoe je de verschillende bewoordingen op een etiket moet interpreteren. Verder leg ik je uit hoe je olijfolie beoordeelt en proeven we 6 verschillende olies. De tasting is een ideale eerste stap om je eigen geur- en smaakvoorkeur te leren kennen. En zo vind je ook makkelijker je weg in mijn assortiment.

Een tweede stap is de juiste olijfolie ontdekken voor een bepaald voedingselement of gerecht. Verschillende combinaties worden geproefd middels een foodpairing experiment. Met hartige en zoete hapjes, soms klassiek, soms verrassend, verkennen we samen de unieke (meer)waarde van olijfolie als smaakversterker van je gerechten.

Waar: Korenmarkt 13, 2800 Mechelen, België (bij goed weer op het terras)

Wanneer: donderdag 23 mei 2024 om 19u

Prijs: €49,50 per persoon

Praktisch: reken op 2,5 tot 3u. Graag geen pittig eten voordien nuttigen, en geen parfum opdoen.

SCHRIJF JE NU IN

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw telefoon/GSM-nummer
Aantal deelnemers